Мовне чаювання : говоримо правильно з Олександром Авраменком




















15 березня 2018 року відбулася зустріч "Мовне чаювання: говоримо правильно з Олександром Авраменком" в імпровізованому бібліокафе книгозбірні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, на яку завітали учні 7 – 11 класів нашої школи.
Рідна мова – важливий елемент культурної свідомості. Без своєї мови народ втрачає культуру і самобутність, тому в бібліокафе розмовляли про одну із найкрасивіших та наймилозвучніших мов світу – українську, яку рідною в Україні вважають більшість громадян. Спробували відчути її красу, легкість та політ. Серйозно і з гумором обговорили проблеми української мови, згадали найпоширеніший суржик в мовленні українців, правильні наголоси слів, збагачували мовленнєвий запас вишуканими «родзинками». І в цьому допомагали учням уроки  О. Авраменка, диктант, тести та творчі завдання. Активність, творчість та креативність присутніх створили  атмосферу інтерактивного спілкування.
Щоб вивчати норми сучасної української мови, удосконалювати власне мовлення пропонувалися видання з фондів бібліотеки, зокрема практичний, емоційний та веселий посібник «100 експрес-уроків української» Олександра Авраменка з цікавими мовними історіями, кумедними ілюстраціями та завданнями. Книги були представлені на книжковій викладці «Спілкуймося українською!» Тепла, невимушена атмосфера, практичні тести та
вікторини, веселі відеоуроки, емоційні вірші допомагали в доступній формі навчатися  норм сучасної української мови.
 Давайте вивчати мову, пізнавати її глибину, багатство, щоб передати наступним поколінням.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Контрольні роботи

: Утвердження любові до всього живого, мужності та героїзму в оповіданні Ернеста Сетона-Томпсона «Снап»

РІДНИЙ КРАЙ У ТВОРЧОСТІ ПОЕТІВ-ЗЕМЛЯКІВ